Välj rätt tandblekning för hemmabruk

Att bleka tänderna hemma har blivit allt mer vanligt. Nu behöver man inte längre gå till en tandläkare och betala stora summor för att få ett bländande vitt leende som tv-stjärnorna. Det enda som krävs är att man hittar en tandblekning som man tycker är bra och som är trygg och säker att använda sig av.

Har du blekt tänderna hemma förut kanske du redan har en produkt som du är mycket nöjd med. Är det däremot första gången som du bleker så kan produktmarknaden kännas som en riktigt djungel. Det finns mängder med olika tandblekningar från olika tillverkare och alla menar naturligtvis att deras produkt är den bästa. Här är det viktigt att du inte stressar och beställer en produkt direkt. Läs istället igenom omdömen och recensioner från tidigare användare och försök att bilda dig en uppfattning.

Olika typer av tandblekning

Det är dock inte enbart tillverkarnas namn och förpackningarnas design som kommer att variera. Om man tittar på de tandblekningsprodukter som finns idag kan de komma i många olika former. De vanligaste är att du använder dig av två stycken skenor som ska fyllas med en blekande gelé. Till dessa skenor kan också en tandblekningslampa medfölja. Andra alternativ är tandblekningspennor som gör det enkelt för dig att applicera gelén och komma in i varje liten springa, men också tandblekningsstrips som fungerar som klistermärken som ska fästas på tandraderna.

Vilken passar bäst?

Att säga vilken tandblekning som passar dig bäst är omöjligt för någon som inte ser dina tänder eller vet vad du föredrar. Du kommer alltså att kunna ta det bästa beslutet själv för tandblekning hemma. Trots det finns det ändå några saker som kan vara bra att ha i åtanke innan du väljer.

Tandblekningsskenor – Skenor med en flytande gelé är vanligtvis det bästa sättet att komma igång med tandblekningen. Det ger en komplett och effektiv blekning av alla dina tänder på en och samma gång.

Tandblekningspenna – En tandblekningspenna är vanligast att använda som förebyggande för redan blekta tänder. Pennorna ger ett bra resultat, men är svagare än skenor med gelé. Därför fungerar pennor bäst för den som vill bättra på sin redan gjorda tandblekning med jämna mellanrum, eller som vill ha en “quick-fix” att ha med sig i väskan.

Tandblekningsstrips – Precis som med pennan är tandblekningsstrips bäst att använda sig av om du redan har blekt tänderna innan. Det är dock inget krav, eftersom stripsen kan vara lika effektiva för den som bleker för första gången. Många menar dock att de kan vara svårt att få remsorna att verkligen sluta tätt och komma emellan varje liten tandspringa.